דליפה בינונית ממסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/03/2021 | 11:36 | מאת: דניאל

שלום בן 36 בריא עשיתי אקו לב מכיוון שלאבא שלי יש דליפה קלה בינונית מהמסתם המיטרלי : להלן התשובות שקיבלתי חדר שמאל בגודל ובתפקוד תקינים חדר ימין בגודל ובתפקוד תקינים מסתם מיטרלי-צניחה של עלה אחורי עם דלף בינוני Vena conyracta 0.5-0.6 ס"מ מסתם אוארטלי תקין הודגם דלף טריקופסדילי טריוויאלי לחץ ריאתי תקין 29 ממ"כ Rap עליות הלב תקינות. אני מאוד דואג מהדלף האם זה יכול להחמיר ואהיה זקוק לניתוח? תודה רבה

דניאל שלום, צניחה של המסתם המיטרלי מעלה את הסיכון להחמרה בחומרת הדליפה עם השנים. דרוש מעקב במרפאת מסתמים על מנת לעקוב אחר מדדי תפקוד וגודל החדר השמאלי והערכה תקופתית של חומרת הדליפה. קשה לנבא האם יהיה צורך בניתוח ומתי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים