אימון בדופק גבוה לעיתים אפילו מאוס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/03/2021 | 17:21 | מאת: יוסף

אהלן, האם לבחור צעיר בן 22 ללא מחלות לב או בעיות מותר להתאמן בדופק גבוה? לעיתים באימונים אינטנסיביים אני מגיע עד ל190-200 דופק (כאשר התחושה הכללית שלי נשארת טובה ללא תופעות לוואי ) הדופק הזה הוא לא ממושך ומסתכם בדקות בודדות ברגעי השיא בלבד (רוב הזמן הדופק נע בין 160 ל180 מצד שני, עצם המספר הגבוה מאוד מלחיץ אותי אז 1. האם זה מסוכן לבחור צעיר? 2. ובאופן כללי, האם לב בריא שעובד בקצב גבוה לזמן מוגבל, נמצא בסיכון גבוה באותו זמן לכשל/פגיעה לצמיתות או משהו דומה? או שזה סתם התחושה כשמניחים את היד על החזה מלחיצה ואין באמת סכנה אמיתית

יוסף שלום, כל עוד אתה לא מגיע למצב של תשישות, האימון בדופק מהיר אינו מסכן. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים