דופק מנוחה גבוה לאחר אימון מפרך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/03/2021 | 04:09 | מאת: דופק

בן 24 בחור בריא האם זה טבעי שבשעות שלאחר אימון כושר קשה (בדופק 150-200) הדופק מנוחה הופך להיות קצת יותר גבוה למשך כמה שעות, זאת אומרת אם בכללי הדופק מנוחה שלי הוא 60-70 אז אחרי אימון קשה, בשעות שאחריו הדופק מנוחה הוא 90-110 ובכללי כול פעולה בשעות שלאחר מכן מציגה דופק ״גבוה מהרגיל״ במצב זה האם זה תקין? לאחר אימון מתשיש

שלום "דןפק" התופעה שאתה מציין היא טבעית ופיזיולוגית ומרמזת על כך שהאימונים שאתה מבצע אינם מתאימים לרמת הכושר הנוכחית שלך ואינך מאפשר התאוששות מספקת. כדי שהאימון יהיה יעיל, חשוב לבצע אימונים לפי סולם מאמצים ולאפשר תקופת התאוששות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים