האם נשמע כמו משהו לא טוב גיל 23

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/03/2021 | 04:05 | מאת: תודה מראש

בן 23 ללא מחלות רקע, לא מעשן לפני כ5 שנים- סבלתי במשך תקופה מפעימה מוקדמת לעיתים די רחוקות, אחת לכמה ימים מעין תחושה שהלב ״עוצר״ לרגע ולאחר מכן דופק בטירוף לכמה שניות או לחילופין מעין תחושה שהלב דופק פעימה אחת יותר מידי ונכנס לכמה שניות לאטרף של דופק מהיר ותחושה כאילו הלב ״קופץ״ מבית החזה או מאבד שליטה (לאחר כמה שניות זה נרגע ונעלם כלא היה) נבדקתי לפני 5 שנים גם בכול הבדיקות, הולטר48, אקו לב, אקג, בדיקה במאמץ על הליכון - כולם מצאו 0 ממצאים לא תקינים , אז עזבתי את הנושא והוא גם די נעלם לאחרונה בגיל 23 התחושה חזרה לי, אחת לכמה ימים, ברגע אחד, הלב עובר ״זעזוע״ רגעי בדמות החסרת פעימה או פעימה נוספת זה מלווה באותם רגעים בתחושת חרדה איומה עד כדי התקף פאניקה וחום בפנים לכמה שניות ואז זה פשוט עובר כלא היה אין קוצר נשימה, סחרחורות, או כאבים כלשהם, רק התחושות הלא נעימות והמפחידות בצורה איומה עד כדי מצמררת שיער שתיארתי שאלתי היא האם בעקבות גילי הצעיר וזה שלפני 5 שנים עברתי את כול הבדיקות שתיארתי והם יצאו תקינות, אני יכול להסיק שכרגע, בסבירות גבוה מאוד, מדובר באותה בעיה רפואית שפירה ולא מסוכנת שאובחנה לי בזמנו? ובכללי על פי הסיפור שלי, האם נשמע כמו משהו מסוכן, האם היית ממליץ לטרוח לחזור שנית על כול הבדיקות ? (לציין שעברתי כול בדיקה לפחות פעמיים באותה תקופה מהלחץ והדאגה)

שלום ל"תודה מראש" תחושה של פעימות מוקדמות יכולה להציק והיא בדרך כלל לסרוגין. ישנן תקופות שקטות ותקופות יותר מציקות. אם נשללה מחלת לב מבנית באקו ותרשים האק'ג במנוחה תקין, סביר שמדובר באותה התופעה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים