סיטי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/02/2021 | 20:24 | מאת: א

שלום, כתבתי כאן לפני כמה זמן וקיבלתי תשובה טובה ואשמח לעוד שאלה אבא שלי בן 88, צריך לעשות tavi, בסיטי לב ראו פגם מילוי בקצה האוזנית שלא ניתן לומר אם זה סטזיס או תרומבוס. מקבל אספירין. לפי דוח הקוצב לב האחרון אין לו פרפור. כפי שענית לנו ואמרו לנו, הסיכוי שיש קריש בלי פרפור הוא נמוך. אמור לקבל אחרי הצנתור פלביקס לחצי שנה בנוסף לאספירין, אך אם יש קריש לקבל במקום נוגד קרישה. השאלה היא האם כדאי לבצע בדיקה נוספת לראות אם יש קריש, שהיא להחלטנו. הרופא הסביר שבאקו דרך הושט יש סיכונים, ובסיטי נוסף גם - יש לו אי ספיקת כליות קריאטינין 1.3 שעלתה ל 1.6 אחרי הסיטי עכשיו. סיטי בכל מקרה רלוונטי רק אם תהיה ירידה בקריאטינין. כאמור זה החלטה שלנו, עם הסיכון בבדיקות מצד אחד והסיכון שיש קריש בלי טיפול מצד שני. מה דעתך? האם כדאי לבדוק אם יש קריש? ואם כן, עם אקו או עם סיטי (אם ירד הקריאטינין)?

שלום רב, הסבירות לקריש באוזנית העלייה השמאלי בנוכחות קצב סינוס היא נמוכה. הדבר אינו משפיע על פעולת ה TAVI עצמה אלא על הטפול אחרי הפעולה. לפני בדיקות נוספות ניתן לבצע רוויזיה של בדיקת ה CT שבוצעה על ידי מפענח נוסף. בדיקת הבחירה לשלילת קריש היא אקו דרך הוושט והסיכון בפעולה נמוך. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים