כאב בחזה לא מוסבר בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/02/2021 | 15:32 | מאת: דודו

שלום, אני בן 25 ומזה מספר שנים יש לי כאב לא מוסבר בחזה בזמן מאמץ. לרוב אחרי מאמץ שגורם לדופק דיי גבוה. זה לסירוגין, לא תמיד. לפעמים יש לי אימונים שלא כואב בכלל, ולפעמים יש כאבים בחזה שמתגברים בעת המאמץ. הכאבים נרגעים לאחר כמה רגעים, בערך 3-5 דקות מנוחה. הכאב הוא כמו מאין לחץ מתגבר באמצע החזה, ולפעמים מורגש ממש בלב עצמו, כמו תחושות גם נלוות של הפסקות פעימה מידיי פעם. עברתי MRI לב תקין, עברתי סיטי לב תקין. בשתי מבבחני אקו לב במאמץ נרשם : במבחן הראשון: "לא תקין, בדופק 172 הופיע wide complex tachycardia, ככל הנראה rate dependant LBBB" . במבחן השני: בדופק 164 הופעה של wide complex tachycardia בתבנית LBBB, אין גלי P ברורים בדופק מהיר אולם בהתאוששות כאשר הדופק 136 ניתן לזהות גלי P עדיין עם QRS רחב בתבנית LBBB כך שככל הנראה מדובר בסינוס עם אברציה RATE DEPENDENT CLBBB ולא ב VT . בדופק 126 האברציה של ה QRS חולפת. קרדיולוג אחד אמר שככל הנראה מדובר בכושר לקוי חמור ולהכנס לאט לאט לכושר. ולא התרגש מהממצאים. יש לציין שמעולם לא התעלפתי או נפלתי, אין לי קשיי נשימה. אבל האם באמת נשמע לא מסוכן הממצאים? יכול להיות שיש כאבים בחזה בגלל כושר לקוי?

דודו שלום, כושר לקוי אינו גורם לכאבים בחזה, אך פעימות מוקדמות או הפרעת קצב עלולה לגרום לאי נוחות. בדיקות הדמייה MRI ו CT תקינות שוללות מחלה כלילית וקרדיומיופתיה משמעותית. חשוב לבצע הולטר של קצב הלב לשלילה של הפרעות קצב ביומיום ולכמת את הפעימות המוקדמות אם ישנן. תודה על פנייתך לפורום תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים