אי ספיקת המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/02/2021 | 14:32 | מאת: אביתר

שלום רב אני בן 43. מילדות עם MVP. באקו האחרון עליה שמאלית מורחב במדה בינונית. מסתם מיטרלי אי ספיקה בינונית קשה. האם חובה לטפל במסתם כבר כעת? האם אפשר לתקן ולא להחליף? תודה רבה

אביתר שלום ההתוויה להתערבות במסתם המיטרלי מביאה בחשבון את התסמינים, את תפקוד החדר השמאלי ואת מידותיו, חומרת הדליפה וכן את המורכבות של תיקון המסתם. אם אין תסמינים, תפקוד החדר השמאלי תקין והוא אינו מורחב, ואם הדליפה אינה חמורה, לרוב ניתן להמתין. השאיפה בגיל צעיר היא לתקן ולא להחליף את המסתם. לפי בדיקת האקו ניתן להעריך מהי מורכבות התיקון הדרוש ומהם סיכויי ההצלחה. עליך להיות במעקב מרפאת מסתמים במרכז אשר מנוסה בתיקוני מסתם מיטרלי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים