סיטי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/01/2021 | 14:05 | מאת: מאור

שלום, אבא שלי בן 88 עשה סיטי לב לפני tavi. בסיטי ראו פגם במילוי קצה האוזנית, ייתכן סטזיס, לא ניתן לשלול תרומבוס. לוקח אספירין. יש קוצב לב עקב av block. אין פרפור. אם זה קריש האם זה מצב מסכן חיים לשבץ? מה הטיפול המומלץ? אם נשים בצד חצי שנה של פלביקס אחרי ה tavi. האם יש צורך באליקוויס כמו בפרפור?

מאור שלום, מתנצל על האיחור בתשובה. בקצב סינוס ללא ארועים של פרפור פרוזדורים, נדיר מאד למצוא קריש באזנית השמאלית. ניתן לבצע בדיקת אקו דרך הוושט על מנת לשלול המצאות קריש באזנית ולבצע TAVI כרגיל. אם יש עדות לקריש, יש חשד גבוה שישנם ארועים חבויים של פרפור פרוזדורים, יש לתעד זאת באמצעות הולטר קצב הלב, ואם יתועד פרפור פרוזדורים, יש התוויה לטיפול נוגד קרישה ללא צורך בטפול לעכוב טסיות אחרי ה TAVI. תודה על פנייתך לפורום

14/02/2021 | 09:55 | מאת: מאור

האם האקו רגיש יותר מהסיטי? האם קוצב הלב לא מטפל בכל מקרה בפרפור, או שאפשר לבדוק אם יש פרפור דרך הקוצב? ואם יש קריש, מה ההשפעה על ה tavi? חוץ מנטילת מדלל דם?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים