פלויקס לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/01/2021 | 09:56 | מאת: שי

שלום ד"ר, ותודה על הפורום הזה. כבן 45 ועברתי צינתור כפול בתחילת ינואר השנה(שבוע לאחר שבוע) בשביל לטפל בשתי חסימות שהיו לי ושמו לי 2 סטנטים עם תרופה. קיבלתי לקחת פלויקס 75 וקרטיה 100 מ"ג למשך שנה. בהתחלה היו לי קצת כאבים בבטן וקצת צריבה(אולי נפיחות) בשפתיים וקצת מה שהיה נראה כמו קילוף בכף היד ואפשר לומר שהכל חלף... (ועד עכשיו יש לי יציאות קצת רכות) רק בדיעבד הבנתי שאולי זה תופעות לוואי של הפלוויקס. היום הרגשתי כאב בראש מצד ימין קרוב לרקה ואני שם לב שיש לי וריד נפוח שכשאני לוחץ עליו הוא כואב ויש גם קצת אדמומיות בעור מסביב. אני שואל את עצמי אם זה קשור לפלויקס, ואם כן מה עליי לעשות? האם יש תחליף לאנשים שרגישים לפלויקס? האם זה יכול להיות מסוכן כבר בשלב הזה כשאני נוטל את זה בקושי חודש? תודה רבה

שי שלום, את תופעות היובש בשפתיים ובגפיים בימים האחרונים ניתן לשייך למזג האויר היבש ששרר. כאבי ראש רכתיים המלווים בכאב מקומי ואודם מצריכים בדיקה של רופא המשפחה בשאלה של דלקת עורקית הקרויה Temporal arteritis. לעיתים התופעה מלווה בחום ותמיד בשקיעת דם מוחשת. בגברים צעירים הסבירות לכך נמוכה. קרוב לוואי שלא מדובר בתופעת לוואי של פלביקס. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים