איוושה בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/11/2006 | 08:17 | מאת: מיכל

שלום, השבוע נודע לי שלקרוב משפחה יש תופעה שנקראת "איוושה בלב" אבחנו לו את זה כשהוא נולדהיום הוא בן 22. הוא היה במעקב עד גיל 3 ועוד פעם אחת בגיל 16. מאז ועד היום הוא לא נבדק ולא עקב אחר הנושא כיוון שהוא לא חש באיזו הפרעה כלשהי. רציתי לדעת קודם מה זה אומר "איוושה בלב"? האם זה אותו הדבר כמו רשרוש בלב? ואם עד היום לא היו הפרעות כלשהן האם יש סיכוי שבעתיד הקרוב או הרחוק יתחילו להיות לפתע.. יש לציין שהוא התחיל לעסוק בספורט (לא מאמץ רציני כ"כ) ריצות קלות וכד' ואני פונה אליכם כיוון שראיתי שלאחר ריצה לוקח לו זמן לחזור לנשימה סדירה.. אשמח לקבל תשובה .. תודה.

14/11/2006 | 22:00 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

אוושה=רשרוש ממצא זה יכול להיות תקין או לנובע מזרימה לא תקינה בין חללי הלב. מומלץ כי רופא יאזין ללב ואם עדיין נקלטת אוושה - לבצע אכו לב

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים