כולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/01/2021 | 08:41 | מאת: מאור

בהמשך לשאלתי - אבא שלי בן 88 עם כולסטרול 80 בערך לוקח סימבסטטין 40. אמרו לו לנסות להוריד ל 55. האם היית ממליץ להחליף לאטורבסטטין 40 או להוסיף אזטרול? השיקול העיקרי הוא תופעות לוואי שאין לו. איפה צפויה תועלת רבה יותר? או שבגלל עדיף לא להתעסק עם התרופות ולהישאר עם הסימבסטטין - האם זה באמת נורא שהכולסטרול 80?

מאור שלום, ראה תשובה קודמת. בגילו לא נורא גם אם ה LDL הוא 80 מ'ג%, רצוי לעבור לאטורבסטטין או רוסובסטטין. תודה על פנייתך לפורום

26/01/2021 | 14:02 | מאת: מאור

תודה. כלומר עדיף לעבור מסימבסטטין 40 לאטורבסטטין 40 אם זה לא עושה לו תופעות לוואי? או לאטורבסטטין 20? בנוסף רופא אחד שהיינו אצלו אמר שבכלל לא ייקח סטטינים כי זה פוגע בזיכרון ובגילו זה לא משנה. האם זה באמת פוגע בזיכרון? והאם זה באמת לא משנה?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים