אזטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/01/2021 | 08:33 | מאת: מאור

שלום קראתי מאמר ישן על כך שאזטרול בשילוב סימבסטטין מוריד רמות כולסטרול אך הגדיל רובד טרשתי בעורקים התרדמה לעומת טיפול בסימבסטטין בלבד. האם היו מחקרי המשך המראים תוצאה אחרת? האם יש להעדיף טיפול בסטטין בלי אזטרול?

מאור שלום, יש עדויות לכך שרצוי לשאוף לרמת LDL נמוכה בדם וכי הורדה נוספת של כולסטרול בעזרת אזטרול מתבטאת בשיפור פרוגנוסטי. סימבסטטין נחשב לסטטין בעל פרופיל בטיחות בעייתי ומקובל לעבור היום לטפול בליפיטור או קרסטור. אם LDL עומד ביעד ללא אזטרול ואין תופעות לוואי המגבילות את מינון הסטטינים, רצוי לטפל בסטטינים במינון גבוה. אם מינון הסטטינים מוגבל בשל תופעות לוואי, מומלץ להוסיף אזטרול לעמידה ביעד ה LDL. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים