דום לב בשינה..........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/01/2021 | 09:38 | מאת: אבי

שלום ד״ר בן 25 בריא וחרדתי מאוד לאחרונה שמעתי על אנשים ועל צעירים מאוד שנפטרו מהדבר הזה ולפי מה שאומרים היו בריאים ונכנסתי לחרדה גדולה רציתי לדעת אם זה דבר שיכול לקרות לאנשים בריאים לחלוטין? איך דבר כזה קורה? אני ממש בלחץ וקשה לי להירדם

אבי שלום, צעירים שנפטרים באופן פתאומי בשנתם לרוב סובלים ממחלה גנטית ויש להם סיפור של מוות פתאומי בגיל צעיר במשפחה. ישנן מחלות המתבטאות בעיבוי שריר הלב ובמחלות אחרות ישנה מוטציה בגנים המקודדים חלבונים בקרום תא שריר הלב האחראים על מעבר של אלקטרוליטים. ברוב המוחלט של המחלות יש לכך ביטוי באק'ג. אם אין סיפור משפחתי של מוות פתאומי מוקדם, אם מבנה הלב תקין בבדיקת אקו ותבנית האק'ג במנוחה תקינה, הסיכון נמוך מאד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים