פענוח הולטר ומשמעותו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/11/2020 | 22:31 | מאת: חניתה ילין

להלן תוצאות ההולטר שלי , אודה להבין מצב חומרתו או משמעותו: הפרעות על חדריות pac'sמעטים בודדים.הפרעות חדריות pvc's137 בודדים בפיזור הומוגני הפוחתים בלילה. קצב בסיסי : סינוס. St לא שינוי הפרעות הולכה : לא. קצב ממוצע 70

חניתה שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין להתייחס לפענוח של בדיקות עזר מבלי להכיר את הרקע הרפואי, ההתוויה לביצוע הבדיקה וממצאי הבדיקה הגופנית. בבדיקת ההולטר המצוטטת, אין עדות להפרעת קצב מורכבת או מתמידה. משמעות הממצאים תלויה בתפקוד הלב, ברקע הרפואי ובהסתמנות הקלינית. אם תפקוד הלב תקין, לרוב לא נדרש טיפול ספציפי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים