כאבים ביד לאחר צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/09/2020 | 13:29 | מאת: סמדר

שלום רב, עברתי צנתור דרך היד לפני שבוע, מאז אני סובלת כאבים ביד, מדי פעם המרפט, מדי פעם בכתף ובכף היד. האזור היה כחול וכעת צהוב אך הכאב לא חולף ואף מחמיר. כמו כן מרגישה תחושת מלאות ונפיחות באצבעות האם זה אמור להיות כך או שמשהו לא תקין? תודה רבה

סמדר שלום, כאבים ביד לאחר צנתור נובעים לרוב כתוצאה מהמטומה (דימום מאזור הדיקור). תהליך הספיגה של ההמטומה מלווה בדלקת ובכאבים. אם אין נפיחות או גוש פועם באזור הדקירה, לרוב טפול פשוט להקלה על כאבים יכול לעזור. תודה על פנייתך לפורום

12/11/2023 | 18:37 | מאת: איתן

היי סמדר, מקווה שהחלמת! אני סובל מאותה בעיה, רק שאצלי זה מלווה בשטף דם בתהליך ספיגה. ואגב, אצלי נכנסו מאמצע היד, מהעורק ליד המרפק, כמו שלוקחים דם. אני כבר 10 ימיםמאחרי ללא שיפור כלל בעוצמת הכאב, משורש כף היד ועד לכתף, כאשר קשה לי לישר אותה, לסובב את האמה שהיד ישרה (כמו שרוצים לראות מה השעה), ובעיקר הכאבים הם בשינה, שהיד רפוייה. אני מפחד שיסתבך לי לניתוח מתקן. אולי אלמד מנסיונך: מה בסוף עשו לך או שזה עבר לבד? עשית סי.טי ליד? איתן

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים