האם ניתן לצרוב פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/08/2020 | 23:47 | מאת: יורם

שאלה, האם ניתן לרפא ולהפסיק פעימות מוקדמות ממקור עלייתי או ממקור חדרי, על ידיי צריבה בצינטור? אם כן באיזה אחוזי הצלחה? האם ניתן לרפא ולפתור בעיית ריפרוף עלייתי, על ידיי צריבה בצינטור? וכם כן מהם אחוזי ההצלחה? באם צריבה מתאימה לבעיות הנ'ל, האם אחרי צריבה אפשר לוותר על תרופות כמו קרדילוג או טמבוקור? חן חן מראש

יורם שלום, ההתאמה לטיפול פולשני בהפרעות קצב תלויה בגורמים רבים והפורום לא יכול לפרט את מכלול השיקולים המורכבים. באופן עקרוני ניתן לצרוב פעימות חדריות מוקדמות אם יש לכך התוויה. ניתן לצרוב רפרוף פרוזדורים אם הוא טיפוסי ומערב מעגל חשמלי העובר דרך אתר בעלייה הקרוי איסתמוס. פעימות עלייתיות מוקדמות לרוב אינן ניתנות לצריבה. לרוב יש להמשיך ליטול טיפול תרופתי גם לאחר הצריבה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים