עזרה! דחוף!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/11/2006 | 12:53 | מאת: יגאל

לד"ר הנכבדים שלום, אני רושם בשם סבתא שלי, חולת ארטמיה כעשור, עם בעיות בקצב הלב, לפני שבוע החלה לסבול מהפסקות פעימה ארוכות ביותר, אך למספר שניות בודדות (נראה לי כ2-3), עקב כך אושפזה כל השבוע בבי"ח העמק בעפולה, לאחר סדרת בדיקות של הולטרים ואק"ג הורו לה הרופאים במחלקה הפנימית ללא כל ייעוץ עם קרדיולוג להפסיק כליל קבלת תרופות כנגד הארטמיה (נורמיטן ופרוקור) וזאת ללא כל ייעוץ עם קורדיולוג או אלקטרו-פיזיולוג מומחה. כרגע בבית, עם ארטמיה 24/7, אך ללא הפסקות ארוכות שנצפו התחלה. התור שנקבע לה לקרדיולוג בקופה הוא רק לאמצע שבוע הבא. אני מבקש מכם בכל לשון של בקשה עצה - מה לעשות? אולי יש לפנות למומחה בעל שם באלקטרופיזיולוגיה? מה לגבי קוצב לב? תעזרו לנו!!!

שלום יגאל, אם התרופות גורמות לדופק איטי ותסמינים הקשורים בכך, נכון להפסיק את הטיפול התרופתי. קשה לתת יעוץ מבלי לדעת מהי הפרעת הקצב המהירה אשר הצריכה את הטיפול המפורט. אם ללא התרופות הדופק מהיר ומלווה בתסמינים, ייתכן שיידרש קוצב לב אשר יאפשר לתת טיפול בטוח בהפרעת הקצב המהירה וימנע ירידה תסמינית של הדופק. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים