קרדיומיופתיה היפרטרופית מולדת או מלחץ דם?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/11/2006 | 16:39 | מאת: כהן

09/11/2006 | 17:07 | מאת: כהן

בבדיקה שגרתית התגלו שינויים באקג . בדיקת אקו העלתה התעבות בלב. בדיקות מ-2003 באיכילוב ובזמנהוף ב-2005 העלו תוצאות שונות. מ-2003 באיכילוב עובי מחיצה בין חדרי באמצע- 16 , בזמנהוף ב-2005 -11 . " """""""""""""""" עובי דופן אחורית בבסיס הלב-12 בזמנהוף ב-2005 -10 """"""""""""""""" עובי דופן אחורית באמצע -14 בזמנהוף ב-2005 -11 """""""""""""""""" עובי דופן אחורית בחוד הלב - 19 בזמנהוף ב-2005 -14 סיכום הרופא היה קרדיומה היפרטרופיה,סיגמואידלית קלה, +של המחיצה הבין חדרית, היפרטרופיה אפיקלית קלה. פרוזדור שמאל מעט מורחב, חללי החדר והפרוזדור מימין תקינים. אין לחץ ריאתי , תפקוד ומבנה תקינים של מסתמי הלב. שאלותי הן: איך ניתן להסביר את השיפור בתוצאות. האם משום שלחץ הדם התאזן, או שהתוצאה תלויה בבודק ובמכשיר הבדיקה. האם הבעיה מולדת או מלחץ דם סמוי, או מאלכוהול. אקו שנעשה לחלק מאחים ואחיות לא נמצא אצלם בעיה. מתנצל על אריכות המכתב שאלותי הן: האם

09/11/2006 | 21:59 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום ותודה על פנייתך. מומלץ לבצע הבדיקות באותו מוסד עם אותו מיכשור ואותו צוות. כאשר מדובר במחלה משפחתית לרוב אין נסיגה בעובי השריר. כאבר ההיפרטרופיה הינה מישנית ליתר לחץ דם אזי באופן הדרגתי תוך שנים של טיפול נכון , תיתכן נסיגה. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים