קשיי נשימה ושיעול יבש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/02/2020 | 09:57 | מאת: שגית

מזה כמעט שנה קושי בנשימה ושיעול, אקו לב יצא תקין, אך בצילום חזה נצפה פרוזודור ימני מורחב מה יכולה להיות הבעיה? רוחב של צל הלב בגדר נורמה, אך הפרוזדור הימני נראה מורחב – עקב excavatum Pectus - ?לקורלציה עם אקו-לב. לא הודגם תסנין ריאתי. סינוסים קוסטופרניים חופשיים

שגית שלום, צילום חזה אינו בדיקה רגישה לאבחנה של הגדלת עליות. באקו לב ניתן להתרשם באופן מדויק מגודל העליות ואם העלייה הימנית אינה מוגדלת באקו, אין לצילום החזה כל משמעות באבחון זה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים