לחץ דם ריאתי ובדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/09/2019 | 12:34 | מאת: שאלה חוזרת

בהמשך לשאלותי אודה לקבלת תשובה האם לחץ דם ריאתי 37 ממ"כ הינו משמעותי ? להלן בדיקת אקו ערך ערך נורמלי למבוגר אאורטה עולה 37 34 - 21 שורש האאורט 37 37 - 20 פרוזדור שמאלי 41 40 - 19 שטח פרוזדור שמאלי 21 18 - 16 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 35 40 - 23 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 50 54 - 35 עובי המחיצות בין חדרית 13 11 - 06 עובי דופן אחורית 10 11 - 06 סיכום: חדר שמאל אינו מורחב הסמפטום מעובה התכווצות הגלובלית תקינה מקטע פליטה מוערך % 60-55, הפרעה בולטת בהתכווצות האיזורית עליה שמאלית מורחבת במידה קלה, חללי לב ימניים גודל תקין, התכווצות תקינה של חדר ימין, שורשי האאורטה ברוחב גבולי, האאורטה העולה מעט מורחבת, המסתם האאורטלי מסוייד פתיחתו טובה, אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה, עדות ללחץ דם ראתי קל, הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב 37 ממ"כ הוריד החלול התחתון אינו מורחב הודגם תמט שאיפתי תקין לא נמצא תפליט פריקרדיאלי תודהההההה

שלום רב, אם לחץ הדם מוגבר בעקבות התסחיף הריאתי הממצא דורש מעקב תקופתי כדי לוודא כי הלחץ הריאתי אינו עולה עוד. לא ניתן לענות בפשטות האם ערך מסויים הוא משמעותי מפני שחשובה גם הסיבה לעלייה בלחץ. לרוב עלייה קלה בלחץ הריאתי אינה גורמת לתסמינים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים