דופק מהיר ביקיצה בשנה האחרונה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/06/2019 | 16:18 | מאת: פרח

אני בת 43. בשנה האחרונה סובלת מידי פעם מתחושת דופק מהיר או מעין פרפור כזה ביקיצה. זה קרה לי במשך כמה חודשים,הפסיק לכמה חודשים וחזר. זה חזק ומשמעותי יותר אם אני ישנה בצהריים וקורה רק בזמן יקיצה. אקו לב תקין. תפקודי בלוטת התריס תקינים. יש שיבושים במחזור בשנה האחרונה. ממה זה יכול להיות? רופא משפחה אמר שאין צורך בהולטר אם עשיתי אקו לב והכל תקין. האמנם?

שלום רב, ביקיצה יש עוררות של המערכת הסימפתטית ושינוי תנוחה משכיבה ממושכת לישיבה או לעמידה עלולים להעלות את קצב הלב. בדיקת הולטר יכולה לשלול הפרעת קצב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים