החסרת פעימה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/10/2006 | 17:08 | מאת: ק

שלום רב, ראשית תודה על התשובה מלפני מספר ימים. שנית, בנושא אחר. אני יודעת שהרבה פה שואלים על זה אבל אני לא יודעת אם בכך מדובר. בחצי שנה האחרונה בערך יש לי מידי פעם תחושה מוזרה בלב למשך שניה. זה לא כאב, קשה להסביר, אולי פעימה חזקה. בדקתי דופק ידנית בעורק הצוואר וכשזה קרה שוב הרגשתי שבאותה שניה אני מחסירה פעימה אחת. בעקרון, עד כה זה לא הפריע לי אבל לאחרונה אני מאוד מודאגת וחרדה וכל דבר מדאיג אותי מאוד אז רציתי לשמוע את דעתך. הבעיה המרכזית היא שאני לא נמצאת בארץ לפחות לעוד חצי שנה ואין לי פה אפשרות יומיומית לערוך בדיקות. אני בת 28, עד לפני 6 שנים סבלתי מהתקפי חרדה, אבל ממחלות אני מודאגת עד היום. מסיבה אחרת עברתי בירור לב כללי לפני 5 שנים (אק"ג רגיל ומאמץ ואקו) והכל היה תקין. אין הסטוריה של בעיות לב במשפחה וערכי כולסטרול ולחץ דם שלי תקינים תמיד. רציתי לדעת מה אתה חושב שזה, האם זה מסכן חיים, האם אפשר לחכות לבדיקות עד שאחזור לארץ והאם מותר לי להתאמן? זה לא קורה הרבה, אבל כשכן, זה מלחיץ. אני יודעת שיש הרבה אנשים עם בעיות רציניות, אבל אותי זה מדאיג. ממתינה בקוצר רוח לתשובה המודאגת.

30/10/2006 | 21:13 | מאת: שמשון החרד

היי ק הסיפור שלך כל כך מוכר לי גם ברקע תסמונת האימה לפני כמה שנים גם עברתי את כל הבדיקות כמוך ונמצאות תקינות גם לי היה את התחושה של הפסקת פעימה או תחושה של פעימה חזקה מכיוון שיש לי רקע של חרד שכמוך הלכתי לבדיקות מקיפות ולא מצאו לי את הבעיה עד שיום אחד התמזל מזלי ועשיתי בדיקת מאמץ שבה במקרה כן חשתי את הפעימות הללו. הבשורה הטובה: זה לא מסוכן הבשורה הרעה: זה רק הולך וגובר מבחינת התדירות הבשורה העוד יותר רעה: אין לזה טיפול ואת חייבת ללמוד להתרגל לחיות עם זה. זיכרי את השם: פעימה מוקדמת. מקווה שעזרתי תהני שם בחו"ל

שלום לך, אכן התאור הקליני מתאים לפעימות מוקדמות. לרוב אין צורך בטיפול ספציפי. תודה על פנייתך לפורום

31/10/2006 | 16:32 | מאת: ק

שלום, ד"ר קרנר, תודה על תשובתך. לשמשון החרד, תודה, עוזר לדעת שאני לא היחידה שעוברת מחשבות ותחושות כאלה... אני מקווה שזה בסדר להתאמן עם זה. שיהיה לכולם יום טוב ובריא ק

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים