אוושה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/10/2006 | 11:24 | מאת: איילת

שלום, לאחרונה נבדקתי בדיקות שגרתיות ונאמר לי ע"י הרופאה שיש לי אוושה בלב, מאחר והיא היתה לחוצה בזמן, לא הבנתי ממנה מה זה אומר! אשמח אם תוכל לתת לי הסבר קצר מה זה "אוושה" תודה איילת

שלום איילת, אוושה היא ממצא האזנתי בבדיקת הלב באמצעות סטטוסקופ. האוושה נובעת עקב זרימת דם מהירה או מערבולתית דרך מסתם, כלי דם או דלף אחר. פעמים רבות נשמעת אוושה ללא כל בעייה לבבית. ניתן לברר את סיבת האוושה באמצעות בדיקת אקו-דופלר של הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים