ניתוח סרטן ערמונית והפסקת פלווקס ואספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/10/2006 | 23:45 | מאת: נחום

דר' נכבד לפני כחצי שנה עברתי צנתור+סטנט,ומאז אני נוטל כדור פלווקס וכדור אספירין ביום. לאחרונה אובחן סרטן ערמונית,ועלי לעבור ניתוח ע"י פתיחת בטן. הקרדיולוג דורש שאפסיק את הכדורים ללא יותר מאשר 7-8 ימים.האורולוג קובע כי יש להסםיק את הנטילה למשך 21 יום. מה מומלץ? אודה על תשובה בכבוד רב,נחום

שלום נחום, אם הושתל סטנט מפריש תרופה, עלייך להתיעץ עם הקרדיולוג אשר ביצע את הפעולה לגבי הפסקת הטיפול. קיימת אי ודאות בספרות לגבי הזמן הדרוש לנטילה של פלביקס בעיקר לפני ניתוח שהינו מצב המעודד קרישת דם. אם הושתל סטנט רגיל, ניתן להפסיק את הטיפול כ 10 ימים לפני הניתוח ולחדש טיפול באספירין בלבד מוקדם ככל האפשר.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים