פלפיטציות ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/10/2006 | 22:16 | מאת: סמדר

שלום רב , אני בת 33 אחות במקצועי , מזה כשבוע אני חשה פלפיטציות שנמשכות כ 5-10 שניות בתדירות של כ 10+ פעמים ביום , לרוב בזמן מנוחה , ישיבה . בזמן האירוע בבדיקת דופק קרוטיס יש האטה בקצב הדופק להערכתי סביבות ה 50 ], וכעבור מספר פעימות איטיות זה חוזר לקצב הרגיל , לציין שתופעה זו אינה גורמת לקושי בנשימה או סחרחורת וכד .. יש לציין שאני לא מצויה באיזה שהוא מצב מתח חרדה או התרגשות . אקג לא המחיש דבר . ביצעתי בדיקת הולטר [טרם התקבלה תשובה ] רופא המשפחה מעוניין לתת לי כדורי DERALIN . שאלתי : כפי שזה נשמע לך , האם יש מקום לדאגה ? והאם יש צורך להתחיל בכדורים ? תודה

שלום סמדר, נראה לי שבנסיבות הקיימות רצוי להמתין לתשובת בדיקת ההולטר. אם התסמינים כל כך שכיחים הסבירות לתעד הפרעת קצב אם קיימת גבוהה מאד. אם תתועד הפרעת קצב ניתן יהיה ליעץ מהו הטיפול המיטבי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים