הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/10/2006 | 11:38 | מאת: לי

בבירור עקב תחושה של הפרעות קצב עשו לי אקו, ונכתב שם שיש אי ספיקה מיטרלית מזערית ואי ספיקה טריקוספידלית מזערית.מה המשמעות של זה,והאם יש קשר לחרדה,האם זה מסוכן. בהולטר שעשיתי נצפו 4 הפרעות קצב שהוסבר לי כי אינן ממחלת לב אלא מקוצב חשמלי נוסף אחר.ועשיתי הולטר נוסף ללא תוצאות עדיין. אני כל הזמן מרגישה את זה,ויש לי תחושות לא נעימות בחזה ובגב,שמושפעות לדעתי גם מחרדה שלי עקב המצב.אשמח לקבל הסבר על המצב ועל רמת הסיכון שבכך.תודה.

לי שלום, בדיקת האקו שלך תקינה לפי הפענוח שאת מוסרת, לממצאים המתוארים אין כן משמעות קלינית ואין להם קשר לתחושות שאת מתארת. למרות שפענוח בדיקת ההולטר שאת מוסרת חלקי בלבד, את חשה כנראה פעימות לב בעוצמה רבה אשר באות לאחר פעימה מוקדמת. למרות שהתופעה מציקה, ברוב המכריע של המקרים אין בה סיכון ואין צורך בטיפול תרופתי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים