טרופונין מה זה.......

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/02/2019 | 16:30 | מאת: יונה

שלום מה זה בדיקת הטרופונין הזה שלוקחים בדם ששולל בעיה בלב כי תמיד לוקחים תבדיקה הזאת בהקשר של הלב מה זה אומר דוקטור ?

שלום יונה/בני/דוב טרופונין הוא חלבון ייחודי לשריר הלב המשולב בקומפלקס החלבונים האחראים על כיווץ סיבי השריר הלבבי. כאשר שלמות התא נפגעת בשל חוסר אספקת דם, תכולת סיבי השריר נשפכת לזרם הדם וניתנת לזיהוי ולכימות. המצאותו של הטרופונין בדם מעבר לסף מסויים מרמזת על נזק לשריר הלב ויכולה להעיד על גודל הנזק. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים