טיסה אחרי אבלציה -האם מותר?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/01/2019 | 14:14 | מאת: שרה

שלום, אני בן 68 ולפני 3 חודשים עברתי אבלציה מורכבת עקב רפרוף פרוזדורים. בעקבות הצלחתה הורידו לי את תרופת המולטאג. לפני שנתיים עברתי אוטם וצינתור+4 סטנסטים ומאז מטופל בקרדיולוק, טריטייס, גולוקמין, אליקוויז. האם מותרת לי טיסה וטיול ספארי ושטח ליעד רחוק לשבוע ימים? האם מותרים חיסונים כמו למלריה וכאלה? אודה לתשובתך.

שלום שרה, לעיתים קרובות נשאל הרופא האם מותר לטוס ולטייל. התשובה לשאלה זו היא לעיתים רחוקות בלבד רפואית. ישנם בריאים אשר פוחדים לזוז מהבית ואנשים עם מחלות קשות אשר מתעקשים לנהל אורח חיים פעיל ואינם פוחדים מדבר. מי שעבר אוטם וצנתורים בעבר, סבל מפרפור פרוזדורים (גם אחרי אבלציה), סיכוייו לחוות ארועי לב והפרעות קצב גבוהים יותר מאדם שלא חווה זאת בעבר. ניהול הסיכונים במקרים אלה חייב להיות פרטני, לקחת בחשבון את הדרגה התפקודית, התחלואה הנלוית הנוספת, עצימות הפעילות הדרושה והשרות הרפואי בארץ היעד. לסיכום: אין לכך תשובה פשוטה, והעדפות החולה צריכות להילקח בחשבון. חשוב שיהיה ביטוח רפואי אשר נותן פתרון גם לבעיה קיימת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים