ropped beats

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/10/2006 | 16:56 | מאת: רן

שלום רב. בני בן 8 עבר לפני כחצי שנה צינתור עקב WPW. מאז ועד היום ישנן תופעות של עייפות, הזעה מרובה וחולשה. בבדיקות רבות לא נמצא כלום (EEG, ECG, הולטר 48 שעות, אקו לב ועוד). היום בוצע הולטר נוסף והתגלו dropped beats. דופק כללי מתאים לגילו ולפעילות. שאלותי הן: 1. מהם dropped beats? 2. האם הם מסכנים אותו או יכולים לגרום לתופעות אותן תיארתי? 3. האם יכול להיות מצב שבשעת הצינתור תיקנו את ה - WPW אך פגעו במערכת אחרת והיא גורמת לתופעות הנ"ל? קבענו פגישה עם הקרדיולוג אך בינתיים אשמח לקבל מעט מידע ותשובות. בתודה רן

25/10/2006 | 16:57 | מאת: רן

שלום רן, פעימות חסרות בנסיבות הללו נובעות לרוב מכך שישנה פעימה עלייתית מוקדמת אשר אינה עוברת לחדר. לרוב פעימות אלה לא גורמות לתסמינים. לעיתים הדבר מראה על אבלציה (צריבה) מוצלחת מכיוון שבעקבות פעימות אלה לא מתפתחת הפרעת קצב קבועה כפי שהיה לפני הפעולה. לפי תאורך לא נצפו הפרעות הולכה או הפרעות קצב משמעותיות כך שמבחינה זו אינני רואה סיבה לדאגה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים