cpk גבועה עקב בדיקת דם כללית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/10/2018 | 12:57 | מאת: שאול

שלום. אני בן 33 ועשיתי בדיקות דם שחזרו עם חריגה במדד הcpk. יצא מדד של 1961, ברצוני לדעת מה יכול להיות הגורם? עד כמה זה מסוכן? ומה כדאי לי לעשות? תודה מראש

שאול שלום, מקור ה CPK יכול להיות שרירי השלד. שכיח אחרי מאמץ גופני חריג. כדי לדעת מהיכן ה CPK בעבר נהגו לבצע בדיקה לאיזו-אנזימים. כיום ניתן למדוד רמה של טרופונין כדי לוודא כי אין מדובר ב CPK שמקורו בשריר הלב. אם רמות ה CPK גבוהות לאורך זמן יש לוודא כי אין תרופות חשודות או מחלה של שריר שלד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים