אספרין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/10/2006 | 09:16 | מאת: אורית ומאור

מותר לנו בני 55+ לקחת על דעת עצמינו אספרין בכל יום? אנחנו רוצים אבל חוששים. אני מתכוונת ללא מירשם רופא. תודה

אורית ומאור שלום, הטיפול באספירין מגביר במעט את הסיכון לדמם בעיקר ממערכת העיכול. רבים נוטלים אספירין בגילכם ללא מרשם רופא והדבר מותר. יחד עם זאת, לא הוכח כי בהעדר גורמי סיכון ובהעדר מחלה כלילית הטיפול מקטין את הסיכון לתחלואה ולתמותה. אם יש גורמי סיכון כגון יתר לחץ דם יש ליטול אספירין במינון נמוך של 80 עד 100 מ'ג ליממה. תודה על פנייתכם לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים