האם ניתן לבצע בדיקת MRI עם מסתם מכני?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/09/2018 | 21:22 | מאת: avi

שלום בן 45 ביוני 2009 הוחלף מסתם אורטלי (אולי בתיאור באנגלית מופיע סוג המסתם?) צריך לעבור כעת הדמיית MRI עמוד שדרה בגלל בעיה אורטופדית. האם ניתן לדעת בוודאות אם אפשר לעבור את הבדיקה בבטחה? להלן חלק מהנתונים: תאריך ניתוח - יוני 2009 מסתם אורטלי ביקוספידי ידוע מאז הילדות. באקו הודגם אי ספיקה אורטלית בינונית - קשה עם הרחבה קלה של חדר שמאל, כ"כ אאורטה עולה מורחבת עד 48 מ"מ. תיאור ניתוח: composite aortic valve replacement - mechanical valve BILEAFLET MECHANICAL VALVE 23 MM תודה רבה

אבי שלום, הרוב המוחלט של המטופלים עם מסתם מלאכותי יכולים לעבור בבטחון בדיקת MRI, בוודאי אם המכשיר הוא 1.5 טסלה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים