בדיקת אקו לב ותוצאותיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/08/2018 | 21:59 | מאת: רחל

שלום רב בבדיקת אקו לב שלי ניתנו התוצאות כדלהלן: בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. תפקוד תקין של חדר שמאל, ללא הפרעה דיאסטולית. דפנותיו בעובי תקין. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליות בגודל תקין. האאורטה העולה אינה מורחבת. אין עדות לקוארקטציה. מסתם מיטרלי: דלף טריוויאלי. מסתם אאורטלי מסוייד ומוצר במידה קלה 1.4.מסתם טריקוספידלי: דלף קל. לחץ ריאתי תקין. IVC תקין ברוחבו, תמט נשימתי תקין. ללא תפליט פריקרדיאלי. Mild aortic stenosis Good LV function Mild tricuspid regurgitation אבחנות אודה מאד על הסבר התוצאות ומה הטיפול בהמשך באם צריך

רחל שלום, בדיקת האקו מרמזת על היצרות קלה של המסתם האאורטלי, המפריד בין חדר שמאל של הלב לאבי העורקים. הממצא דורש מעקב תקופתי באקו והערכה קלינית תקופתית. כפי שנרשם פעמים רבות בפורום זה, אסור להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר ולהמליץ על טיפולים מבלי להכיר את הרקע הקליני, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר האחרות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים