מסתם מטראלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/10/2006 | 10:06 | מאת: דן

שלום לאחרונה בצעתי בדיקת אולטאסאונד אשר גילתה כי אני סובל מצניחה במסתם מטראלי. רציתי לשאול, מה זה אומר ואיזה הגבלות יש כתוצאה מבעיה זו. תודה.

שלום דן, צניחת מסתם מיטרלי נובעת מעודף רקמה וצניחה של העלעלים לעלייה הגורמת לדליפה דרך המסתם. בעבר אובחנו רבים כסובלים מהתופעה ללא הצדקה. כיום ישנם קריטריונים ברורים יותר באקו על מנת לקבוע האם אכן ישנה צניחה. אם יש דליפה דרך המסתם (אי ספיקה מיטרלית) יש צורך בטיפול אנטיביוטי לפני פעולות פולשניות בעיקר טיפולי שיניים ויש צורך במעקב תקופתי באקו. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים