שאלה על טכיקרדיה עילית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/06/2018 | 10:45 | מאת: איציק

שלום, אני בן 73. אובחנה אצלי טכיקרדיה עילית והאלקטרו-פיזיולוג הציע צריבה. במקביל, שינה לי את הכדור ללחץ דם מאוסמו אדלט לקרדיולוק 1.25 מ"ג פעם ביום. האם הטכיקרדיה, ללא הפעולה הפולשנית, מסכנת חיים? האם הקרדיולוק מקטין או מבטל את הסיכון? בשורה התחתונה, האם היית מבצע את הצריבה או מסתפק בכדור? תודה

איציק שלום, טכיקרדיה היא שם כללי לדופק מהיר. הטיפול הספציפי תלוי בסוג הפרעת הקצב, הסיכויים להצלחת הטפול ולסיבוכים הפוטנציאליים. לצורך יעוץ ספציפי יש להכיר את הרקע הקליני, התחלואה הנלווית, ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים