לב והריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/10/2006 | 09:51 | מאת: שלי

אני בשליש השני של הריון שלישי. כמו בהריונות הקודמים גם בנוכחי יש לי דופק לב מואץ (לחץ דם רגיל) ולחצים בחזה. בהריונות הקודמים עברתי בדיקות מקיפות שכללו א.ק,ג, הולטר, אולטרה סאונד על הלב ואישפוז במחלקת לב עם פירפורים. הכל הסתכם ב"דופק מואץ " גם בשעת מנוחה ושכיבה מוחלטת. לא ניתן לי שום טיפול רפואי רק המלצה למנוחה והגעה למיון כשיש החמרה. אין לי עודף משקל, אין לי בעיה בלב חוץ מבהריון (מיד אחרי הלידה הכל הסתדר), אני לא סובלת משום בעיה פיזית, אני אדם פעיל ואנרגטי. השאלה שלי היא האם באמת לא ניתן לעשות דבר וזאת היא אכן תופעה שמאפיינת את ההריונות שלי? והאם זה מסוכן? תודה מראש

שלי שלום, למרות שחסרים פרטים קליניים ובדיקות עזר, ניתן לומר באופן כללי כי רצוי להימנע מטיפול תרופתי בזמן ההריון. ישנן תרופות יחסית בטוחות להאטת הדופק אם הדופק המהיר גורם לתסמינים בלתי נסבלים. האצת הדופק בזמן ההריון היא פיזיולוגית ואינה מראה בהכרח על מחלה. רצוי לבדוק את תפקודי בלוטת התריס בזמן ההריון. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים