האם יש צורך בבדיקות נוספות?בצינטור?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/04/2018 | 18:58 | מאת: דינה

שלום,דוקטור! אני בת 55.ברקע יתר לחץ דם.לאחרונה סובלת מכאבים בחזה וקוצר נשימה. בבדיקת אקו במאמץ.הבדיקה תקינה פרט ל: Left ventricular diastolic dysfunction. וגם: Mild pulmonary hypertension witch 38 mm Hg מהי משמעות האבחנה הזאת?עד כמה היא חמורה?האם יש טיפול לכך? האם יש צורך בהדמיות נוספות?בצינטור? תודה. דינה

01/05/2018 | 12:30 | מאת: דינה

פרט כאן את שאלתך למושלום,דוקטור! שלחתי אליך אתמול שאלה ועשיו אני שולחת לך את כל מה שכתוב בתוצאות הבדיקה ואשמח מאוד,מאוד שתכוון אותי למי לפנות עם הבדיקה הזאת ועד כמה דיספונקציה דיאסטולית חמורה והאם יתר לחץ ראיתי הוא התוצאה של הדספונקציה הדיאסטולית. LVEDd=49.00 , ED posterior wall thickness=10.00, ED interventricular septum thickness=10.00,LA end diastolic diameter=36.00, AO root diameter=25.00, ascending aorta diameter=29.00, Estimated LVEF=60.00. Echocardiogarphic Summary: No evidence of left ventricular hypertrophy(L.V.H).Normal LV chamber size. Normal LV systolic function. Left ventricular diastolic dysfunction, impaired relaxation normal mitral valve appearance. Minimal mitral regurgitation. Normal aortic root diameter. Normal aortic valve appearance. Normal right ventricle size. Normal appearance of tricuspid valve. Trace tricuspid regurgitation. The IVC is normal. Mild pulmonary hypertension with 38.00 mmHg PA pressure. No evidence of pericardial effusion. No pleural effusion. Stress echo: Bruce protocol.Max workload 7 mets (4 min), stage 2. Max achieved HR: 160/min(98% of max predicted). Max BP:150/80 mmHg. No chest pain, no dysnope. On ECG: ST depression. On echo no wall motion abnormalities. Normal LVEF augmentation at stress. תודה רבה. מחה

דינה שלום, הבדיקה מעידה על הפרעה קלה בהרפייה של הלב. ממצא שכיח מאד בהתאמה לגיל, בעיקר בנשים הסובלות מיתר לחץ דם. גם הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה משנית להפרעת ההרפיה. הטיפול בדרך כלל כולל איזון של לחץ הדם, ואם הדופק לא איטי מידי גם חוסמי בטא. על פי בדיקות ההדמיה הבלתי פולשניות אין התוויה לביצוע צנתור. יש לשלול סיבות נוספות לקוצר הנשימה כגון עודף משקל או כושר גופני ירוד (הגעה לדופק מטרה אחרי 4 דקות במבחן המאמץ ובעומס נמוך) קרדיולוג סביר ואף רופא משפחה יכולים לתת מענה מצויין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים