מיפוי לב + בדיקת סידן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/03/2018 | 23:50 | מאת: רמי

בן 72, בריא, ללא תרופות, כל בדיקות הדם תקינות, פעיל פיזית ומנטלית. הופניתי בעקבות כאבי חזה לא תעוקתיים בשמאל, והיסטוריה משפחתית (אב נפטר בגיל 56, אח צונטר בגיל 65). ביצעתי מיפוי לב במאמץ שממצאיו אם הבנתי נכון תקינים, וסקירת סידן בעורקים הכליליים שממצאיו מדאיגים אותי: * סיכום מיפוי הלב: תגובה קלינית למאמץ: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפיה למאמץ: לא איסכמית. איכות ההדמיה: מצוינת. המיפוי: תקין. ממצאי המיפוי: אין עדות לאיסכמה. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה. בהשוואה למיפוי ב- 2012 אין שינוי. ארטפקט: אין. * סקירת סידן בעורקים הכליליים: קצה הלב בזמן ההדמיה: 60. איכות ההדמיה: טובה מאוד. הודגמו משקעי סידן בדופן של - סה"כ 89 (11-100 = טרשת קלה). RCA (15)LCX(20) LAD (54) * סיכום המיפוי + סקירת הסידן: הממצאים מצביאים על טרשת כלילית לא חסימתית קלה, ופרפוזיה מיוקרדיאלית תקינה. ** שואל: מה מצבי? מה נכון עוד לבדוק? לטפל? צינטור? תודה.

24/03/2018 | 11:34 | מאת: רמי

מוסיף: מה נוסף לבדוק או לעשות כש - BMI 24 תקין, מעולם לא עישנתי, אין סוכרת, לחץ דם במנוחה 110/73, שומני דם - כולסט'166, טריג'129, HDL45, NON121, LDL95. תודה.

רמי שלום, כפי שנכתב פעמים רבות בפורום זה, אין לתת המלצות על סמך בדיקת עזר בלבד. תשובת המיפוי המצוטטת מראה כי אספקת הדם ללב תקינה, ואין רמז להיצרות משמעותית בעורקי הלב הראשיים. מדד הסידן נמוך ואין זה מפתיע או מדאיג שיש מעט טרשת בגיל 72 (ממצא כמעט אוניברסלי). בוודאי שאין התוויה לביצוע צנתור. יש שימליצו על מינון נמוך של סטטינים ללא קשר לרמות הכולסטרול בדם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים