מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/10/2006 | 17:35 | מאת: ןורדה

שלום לצוות המומחים וחג שמח. מכיון שאבי נפטר בגיל 66 מהתקף לב החלטתי לעשות בדיקות הקשורות לנושא הקרדיולוגי. אני בת 52. כשפניתי לרופא המשפחה בבקשה לערוך ארגומטריה ענה לי שהבדיקה אינה נותנת תוצאות מדויקות לנשים . ואז שלח אןתי לעבור בדיקת מיפוי לב. חבר שעבר את הבדיקה אמר לי שיש סכנה מסויימת בהחדרת חומר רדיו- אקטיבי לגוף. שאלתי היא : האם בכל זאת להתעקש ולעבור את הארגומטריה לפני מיפוי הלב או ללכת לבדיקת המיפוי שנקבעה לאחר החג. תודה ושנה טובה לכולם.

שלום וורדה, בחולים אסימפטומטיים (ללא תסמינים) אין אינדיקציה לבצע אף לא אחת מהבדיקות שהזכרת. יש לערוך פרופיל של גורמי הסיכון ובמידת הצורך לטפל בהם. מבחן מאמץ רגיל יכול לתרום אינפורמציה חשובה גם בנשים אם האק'ג במנוחה תקין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים