שאלה לגבי תשובת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/01/2018 | 10:52 | מאת: טלי

אקו לב יצא תקין פרט לכיתוב הבא - הרחבה אנאוריזמטית של המחיצה הבין עלייתית-חשד ל PEO האם יש סיבה לחשוש ?

טלי שלום, לא ניתן להתייחס לתוצאות של בדיקות עזר במנותק מההקשר הקליני ומההתוויה שהביא לביצועה. כאשר החיץ בין העליות ארוך, דק ומתנפנף יש סבירות גבוהה יותר לדלף קטן בין העליות דרך Patent foramen ovale. לרוב זהו ממצא אקראי ללא השלכות קליניות. במקרים נדירים, דלף כזה עלול להעביר קרישים מהמערכת הוורידית (מצד ימין של הלב) למערכת העורקית. בהתאם לקליניקה ולגיל, יש לשקול שינוי טיפול תרופתי לדילול הדם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים