תוצאות של בדיקות IMT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/11/2017 | 06:59 | מאת: חיים

עברתי בדיקת IMT צד אחד 0.78 צד שני 1ממ בבאלב אני בן 60 האם מצריך תחילת טיפול ? היכן מוצאים טבלת טווחי עובי דופן בתלוי גיל להבין את המצב? האם קפסולות ליקוריץ מסייעות בנושא?

חיים שלום, עיבוי של האינטימה-מדיה הוא מדד נוסף להערכת הסיכון לטרשת. ההנחיות אינן אחידות והעובי הוא תלוי גיל. ברוב האיגודים עובי IM מעל 0.9 מ'מ מרמז על תהליך טרום טרשתי. בגיל 60 בנבדקים אסימפטומטיים יש לאזן באופן מיטבי את גורמי הסיכון. על רופא להעריך את הסיכון הכולל ולהחליט על הצורך בטיפול בסטטינים ואיזון לחץ הדם לפי הצורך. סוגיה נוספת שצריכה להידון בהתאם לעבר הרפואי היא הטיפול באספירין. ליקוריץ- רק למי שטעים לו. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים