קצב לב לא סדיר הצעה לטיפול בצריבה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/11/2017 | 21:45 | מאת: מיכל44

הלב שלי מחסיר פעימה כל מספר פעימות. אני מטופלת בכדורים. יש תופעות לואי מציקות. הציעו לי לשקול צריבת המוקד (מוקד יחיד באחד החדרים). אמרו שהסיכון הוא שטף דם בלב או ברגל. שאלותי: מה הסיכון שבשטף דם כזה. האם יש טיפול בשטף דם במקרה שיקרה. למה מעדיפים לתת תרופות קבועות במקום צריבה אם זה לא מסוכן. תודה

מיכל שלום, פורום זה אינו דן בטיפול בהפרעות קצב. בכל פעולה פולשנית יש סיכון מסויים לסיבוכים, בהם דימום ממקום הדיקור במפשעה, ובמקרה של צריבה, סיכון נמוך לפרפורציה (קרע של דופן הלב) ודימום לקרום הלב. הטיפול בדימום סביב הלב יכול להיות ניקור וניקוז הנוזל, ולעיתים אף ניתוח. במקרים בהם ניתן לשלוט בהפרעות הקצב בעזרת תרופות, ואין הפרעה בתפקוד החדר השמאלי, נהוג להימנע במידת האפשר מפעולות פולשניות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים