דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/10/2006 | 12:34 | מאת: רינה

שלום, שמי רינה ואני בת 22. מזה שלושה שבועות אני מרגישה דופק מהיר מעין סחרור קוצר נשימה ולחצים בחזה ולא בהכרח במצב פעולה. תסימנים אילו מופעיים לעיתים במצב שינה וגורמים לי ליקיצה מלאה. תסמינים אילו הופיעו לראשונה באמצע נופש בחו"ל וזו לא טיסתי הראשונה. עברתי בדיקות דם שהדבר היחיד שלא היה בנורמה הוא הברזל 56 FE- IRON המוגלובין 12.4. בנוסף חוברתי להולטר למשך 24 שעות שהממצאים הינם: הקצב הבסיסי: קצב סינוס. מהירות מינימלית: 50 מוצעת לדקה. מהירות מקסימלית: 127 ממוצעת לדקה. מהירות מממוצעת: 80 ממוצעת לדקה. הפרעות קבצ חדריות VPC'S: ניצפו סה"כ 2 VPC'S במשך הבדיקה. ממוקד אחד. הפרעות קצב על חדריות APC'S: ניצפו קטעי ATRISL RHYTHM. הפרעות הולכה: לא ניצפו. שינויים משמעותיים בקטע ST: לא ניצפו. הערות.סיכום: ניצפו קטעי סינוס אריתמיה עם מרווח R--R עד 1.2שניות. יש לציין שאחי בגיל 14 (כיום הוא בן 20) אובחן ב W.P.W ונותח לתיקון ELECTRO - PHYSIOLOGY. בנוסף יש לי רוקיטנסקי מולד משמע שאין לי בכלל וסת. יש לציין שאני צימחונית . ברצוני לדעת חוות דעת שלך והאם הדבר הוא מולד? או כתוצאה של לחץ, ברזל וכו... אודה לך אם תוכל להביר לי את המימצאים ודרכי טיפול או הפניה .

13/10/2006 | 18:14 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך, ממצאי ההולטר תקינים, אך באם קיים חשד להפרעת קצב מומלץ לבצע רישום ממושך של הדופק בעזרת LOOP RECORDER בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים