רעד פנימי בבטן עליונה ותחושה של דופק בבטן עליונה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

28/10/2017 | 20:49 | מאת: לימור

שלום, לפני כחודש חשתי תחושת רעד פנימי מאוד משמעותית כשישבתי לאכול במסעדה אחרי שיום שלם בקושי אכלתי ושתיתי יין עם הגעתי למקום. הרעד שב בתחילת השבוע ומאז אני מרגישה מעין רעד פנימי באיזור הבטן העליונה ותחושה של דופק שהוא מידי פעם מהיר ולעיתים רגיל באיזור זה, הרעד מורגש בעיקר במנוחה. כשאני אוכלת משהו המצב משתפר מעט, כשאני מתעוררת בבוקר הוא מחמיר, כשאני שוכבת על צד שמאל הוא מורגש יותר. בדיקת אקג העלתה שינויים קלים נשלחתי לשלל בדיקות ואני ממתינה לביצוען. רציתי לדעת מה עלול להיות מקור הבעיה וגם האם יכול להיות שחוליות הצוואר קשורות לכך (על רקע מאמץ צווארי בזמן פילאטיס ותנועה קיצונית ומכאיבה שעשיתי לפני שהחל הרעד). אודה לתשובה, ערב טוב

לימור שלום, התסמינים שאת מתארת אינם ברורים. תחושה של דופק לא סדיר בעיקר במנוחה או בשכיבה על צד שמאל מרמזים על קיומן של פעימות מוקדמות. אם התופעה שכיחה, ניתן בנקל לתעד אותה בתרשים אק'ג או הולטר קצב הלב. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים