פריקרדיטיס, כמות נוזלים בינונית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/10/2017 | 09:09 | מאת: שוש

אובחנתי לפני חודשיים בפריקארדיטיס, נוזלים בכמות בינונית, ללא שינוי למרות טיפול באיברופופן, פרד ניזון וקולקציית. כל בדיקות הדם כולל סר ולוגיות תקינות. שקיעת דם ו-crp תקין. צילום חזה, אולטראסאונד חזה ובטן תקין. איך מומלץ להמשיך מכאן?

שוש שלום, לעיתים אחרי פריקרדיטיס לוקח זמן עד לנסיגה של הנוזל מהפריקרד. אם יש שיפור קליני, ללא כאבים, ללא מדדים לדלקת וללא סמני לחץ על מדורי הלב מהנוזל, ניתן להמשיך ולהשגיח באופן שמרני. הטיפול בקולכיצין צריך להיות ממושך (חודשים ארוכים). מבלי לתת הנחיות ספציפיות, רצוי מאד להימנע מטיפול בסטרואידים. סטרואידים מביאים להקלה מהירה בתסמינים, אך מעלים את הסיכון להישנות והתלקחות אחרי הפסקתם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים