שינוי בלחץ דם לאחר טיסה טרנס- אטלנטית ארוכה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/10/2006 | 04:14 | מאת: נועה שרביט

אני נמצאת ברילוקשיין בצפון אמריקה פעם בשנה אני מגיעה לישראל ומארגנים לנו בדיקות תקופתיות לרב יומיים-שלושה לאחרי הגעתי בפעם האחרונה יצא לי לחץ דם גבוה גבולי, אני בת 42 וכל חיי היה לי לחץ דם נמוך התחלתי למדוד פעמים בחודשים פה ושוב לחץ הדם נורמלי-נמוך האם יכול להיות שמדידה סמוך לטיסה משנה את המדדים? האם כדאי לי לברש להזיז את הבדיקות לאחר שבועיים בארץ, כי כבר רצו לתת לי תרופות. שאלה נוספת הכולסטרול הטוב שלי נמוך, מה לוקחים לעלות אותו, יש ויטמינים מסוימים? תודה

שלום נועה, בהחלט ייתכן כי יש השפעה של Jet lag ושינויים דרסטיים על לחץ הדם ורצוי לנטרל השפעות אלה לפני החלטה על נטילת תרופות באופן קבוע. כיום אין תרופות להעלאת HDL בשימוש נרחב אם כי קיימות תרופות בפיתוח ובניסויים קליניים. תרופות מקבוצת הסטטינים והפירטים מעלים HDL באופן מתון בלבד. ירידה במשקל (אם יש עודף משקל) ופעילות גופנית אירובית סדירה מעלים את ה HDL. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים