בדיקת דופלקס עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/09/2017 | 13:48 | מאת: רוקי רגב

צד ימין הכל תקין. צד שמאל קרוטיס משותף זרימת דם תקינה . קרוטיס פנימי נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים בחלקו הפרוקסמלי של העורק זרימת דם תקינה. קרוטיס חיצוני נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגנים במוצא העורק .זרימת הדם תקינה (האם זה מסוכן?) ורטברליס: כיוון וזרימה תקינים

רוקי שלום, בדיקת הדופלר מראה על טרשת מועטה בעורקי התרדמה, שאינה מגבילה את זרימת הדם. עורק הקרוטיס החיצוני אינו חשוב ואינו מספק דם למוח. בהתאם לגיל, להסתמנות הקלינית ולפרופיל גורמי הסיכון, על הרופא המטפל להחליט על עצימות הטיפול לאיזון גורמי הסיכון ולשקול את הצורך באספירין ובסטטינים. תודה על פנייתך לפורום

30/09/2017 | 20:41 | מאת: רוקי רגב

תודה רבה על התשובה המהירה נ.ב שכחתי לציין שאני בן 71

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים