אילו דרכים קיימים לטיפול במסתם (שסתם)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/10/2006 | 19:35 | מאת: ניקיטה

שלום לך ! האם יש דרכים לטפל / לרפא את המסתם הלב שאינו מתפקד כראוי (לא נסגר ובכך גורם להצטברויות המים) ? אני מתכוון לטיפול שמרני וללא ניתוח. אם כן, אילו הם ? האם יש לסייע לתפקפוד מסתם בחיי היום יום ? בתודה.

שלום ניקיטה, הדבר תלוי באיזה מסתם מדובר והאם מדובר בדליפה או היצרות. טיפול לא פולשני הינו תרופתי. קיימות אפשרויות לא ניתוחיות אך הן פולשניות גם כן (בדרך של צינתור) ונמצאות ברובן בשלב המחקרי וללא יישום נרחב. המום המסתמי היחידי שמטופל בדרך של צינתור באופן רוטיני, הוא היצרות המסתם המיטרלי וגם אז, במיקרים בהם האנטומיה מתאימה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים