צלקת ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/10/2006 | 14:47 | מאת: לירון

שלום. לאחרונה עברתי אוטם עם הרחבת עורקים . בבדיקה נמצא כי: מדידת נפח הצלקת בשריר הלב אפיקלית היא כ- 0.6 סמ"ק . שאלתי האם זו צלקת קטנה / גדולה משמעותית , האם זה יפגע בתפקוד שלי בהווה / בעתיד ? אני בן 55 שנה . תודה לירון

12/10/2006 | 16:34 | מאת: לירון

ד"ר . רציתי לשאול שאלה נוספת . למה הכוונה אפיקלית , האם זה האוטם בחלק התחתון של שריר הלב . תודה

שלום לירון, החלק האפיקלי נמצא בחוד הלב (לחדר השמאלי של הלב צורה של חרוט). כדי לקבוע את גודל האוטם יש לציין את תפקוד חדר שמאל ולא את הנפח כפי שנמדד במיפוי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים