תופעה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/10/2006 | 23:48 | מאת: מיכל

יש לי שאלה בנוגע לתחושה מוזרה שאני חשה ואינני יודעת כיצד להתייחס אליה. לעיתים, ואולי יש קשר למצבי מתח אם כי אינני יכולה להעיד בוודאות על קשר, אני חשה כאילו משהו רוטט לי באזור החזה. התחושה חולפת לאחר מספר שניות. וכן אינה מופיעה בתדירות גבוהה. אציין כי אני מתאמנת בחדר כושר (אם כי בלי אישור רפואי) ועושה פעילות עצימה ללא בעיה (ריצה וספינינג). מה יכול להיות המקור לתחושה זו? וכיצד עלי להתייחס אליה?אשמח אם תענו לי. (אינני היפוכונדרית וללא בעיות נפשיות, התחושה קיימת)

שלום מיכל, ייתכן שאת חווה פעימות מוקדמות או התקפים קצרים מאד של דופק מהיר. אם התופעה שכיחה ניתן לבצע הולטר של קצב הלב במשך 24 שעות על מנת לתעד זאת בתרשים קצב הלב. אם התופעה נדירה, ישנה סבירות גבוהה שההולטר לא יוכל להתחקות אחר הסיבה להרגשתך. ברוב המכריע של המקרים הדבר אינו מצריך ברור נוסף או טיפול ייחודי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים